Ondersteuning

Workshop: (N)iemand naast mij

(N)iemand naast mij – over eenzaamheid bij personen met een NAH

Het begrip ‘eenzaamheid’ is hot. 46% van de Belgen voelt zich soms tot altijd eenzaam. Eenzaamheid is dan ook een maatschappelijk probleem van deze tijd. Toch is er nog steeds een negatieve beeldvorming en een taboe over eenzaamheid: je wordt al snel zielig bevonden. De kern van eenzaamheid is het gemis aan betekenisvolle relaties en contacten en zijn van belang voor het sociaal en maatschappelijk functioneren. Hoe je met eenzaamheid omgaat, hangt af van je eigen persoonlijkheid en van je omgeving.

Door het hersenletsel kampt de getroffen persoon veelal met een veranderde persoonlijkheid, gekoppeld aan verlieservaringen en een verschraling van het netwerk: beide zijn risicofactoren voor het ervaren van negatieve gevoelens van eenzaamheid in dit veranderd leven. Sociaal isolement en eenzaamheid liggen op de loer.

In deze workshop worden een theoretisch kader en tools aangereikt om de verschillende taken bij het concept eenzaamheid te herkennen en aan te pakken, specifiek gericht naar personen met NAH. De persoonlijke ‘connectiebox’ wordt toegelicht als een handleiding en een op maat gerichte aanpak voor de persoon met NAH.

Doelgroep:

Iedereen die werkt met personen met een NAH.

Docente:

Greet Demesmaeker: Lector, onderzoeker & auteur van het boek “Veranderd leven, veranderd  netwerk, veranderde krachten” waarnaar de studiedag werd vernoemd.

Praktisch

Maandag 16 september 2024 van 13u30 tot 16u30

Prijs:

€ 30,00

Inschrijven?

Je kan inschrijven via deze link.

Na inschrijving ontvang je een betalingsverzoek met bijhorende factuur.
Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Toch nog vragen? Contacteer Alison Stessens via info@hersenletsel-antwerpen.be.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

16 sep 2024

Tijd

13:30 - 16:30

Kosten

€ 30.00

Locatie

PZ Bethanië - afdeling Kadans
Andreas Vesaliuslaan 39 te 2980 Zoersel
Categorie

Organisator

Samenwerkingsverband NAH Provincie Antwerpen
Telefoon
+32 478 59 58 98
Email
info@hersenletsel-antwerpen.be
QR code